Moderne danslessen volwassenen


 

Moderne dans is een vloeiende, organische manier van bewegen en gaat uit van de natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam, zoals lopen, springen, draaien en vallen. Belangrijke principes in een moderen dansles zijn het gebruik van lichaamsgewicht, spanning & ontspanning, zwaartekracht en ademhaling. In de lessen wordt gebruik gemaakt van verschillende moderne danstechnieken als Laban, Limon en Modern Europees. Ook dansimprovisatie en compositie komen aan bod.

 

Modern Basis/Dansconditie

 

Deze les is zeer geschikt voor mensen zonder danservaring die lekker willen bewegen. Een dansles met veel herhaling waarbij de aandacht ligt op het verbeteren van de conditie. Daarbij wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid en lichaamsbewustzijn. Tussen de dansbewegingen door ook ruimte voor stretch,- en buikspier oefeningen.

 

Modern niveau 1

Deze les is zeer geschikt voor mensen zonder danservaring die willen beginnen met moderne dans. Ook mensen met ervaring binnen een andere danstechniek wordt aangeraden met deze les te beginnen. In deze lessen wordt een goede basis gelegd door middel van aandacht voor ontwikkeling van lichaamsbewustzijn, techniek en de basispassen. De les is opgebouwd uit oefeningen op de grond, op de plaats en door de ruimte. Hierdoor bouw je kracht en souplesse op, verbeter je je coördinatie en ontwikkel je een sterk dansgevoel.

 

Modern niveau 2

Deze les is geschikt voor dansers met (minimaal 2 jaar) danservaring binnen de moderne danstechniek.In deze cursus wordt er verder gewerkt aan de basistechniek en het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn. Daarbij is er veel aandacht voor dynamische kwaliteiten, ruimtegebruik en muzikaliteit.

 

Modern niveau 3

In niveau 3 beheers je een stevige basis van de techniek en de passen. In de lessen komt de nadruk steeds meer te liggen op de afwerking van de bewegingen, het dynamischer verplaatsen door de ruimte en het nemen van risico’s. Ook hier speelt muzikaliteit een grote rol.


Kleding:

Dansbroek, danspak of shirt, sokken of blote voeten