Moderne danslessen volwassenen


 

Moderne dans is een vloeiende, organische manier van bewegen en gaat uit van de natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam, zoals lopen, springen, draaien en vallen. Belangrijke principes in een moderen dansles zijn het gebruik van lichaamsgewicht, spanning & ontspanning, zwaartekracht en ademhaling. 

 

Modern niveau 1/2

Deze les is zeer geschikt voor mensen zonder danservaring die willen beginnen met moderne dans. Ook mensen met ervaring binnen een andere danstechniek wordt aangeraden met deze les te beginnen. In deze lessen wordt een goede basis gelegd door middel van aandacht voor ontwikkeling van lichaamsbewustzijn, techniek en de basispassen. De les is opgebouwd uit oefeningen op de grond, op de plaats en door de ruimte. Hierdoor bouw je kracht en souplesse op, verbeter je je coördinatie en ontwikkel je een sterk dansgevoel.

 

Modern niveau 3

In niveau 3 beheers je een stevige basis van de techniek en de passen. In de lessen komt de nadruk steeds meer te liggen op de afwerking van de bewegingen, het dynamischer verplaatsen door de ruimte en het nemen van risico’s. Ook hier speelt muzikaliteit een grote rol.