Docenten

Dieuwertje Hazeleger

Dieuwertje Hazeleger (1994) studeerde in 2017 af aan de Bachelor opleiding Docent Dans van ArtEZ. Na te zijn gestart in het amateurwerkveld met het geven van urban danslessen voelde Dieuwertje de behoefte zich te focussen op het geven van moderne lessen. Op ArtEZ heeft Dieuwertje kennis gemaakt met de methode van Physical Dynamics, welke haar erg heeft geïnspireerd in het vormgeven van haar lessen. Het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, kracht en flow staat hierin centraal.

Naast het geven van haar danslessen bij Dansplaats Arnhem is zij werkzaam in het Voortgezet Onderwijs als docente in het vak Nederlands. Met plezier combineert zij deze twee werkzaamheden als docent. Dieuwertje geeft de moderne lessen op de woensdagavond.


Noa Simons

Noa Simons is afgestudeerd aan de EDDC (European Dance Development Center) ArtEZ in de richting dans-maker/choreografie. In en na haar studie heeft zij zich verdiept in de vakken improvisatie, compositie, experiential anatomy en release technique. Sinds die tijd heeft ze voorstellingen gemaakt met professionals en amateurdansers waarbij het proces altijd een belangrijk en leerzaam doel is geweest. Sinds een paar jaar geeft Noa ook lessen in improvisatie en compositie bij de vooropleiding dans/ArtEZ en op Danser | Creative Contemporary RijnIJssel in Arnhem. In haar lessen nodigt Noa mensen uit om vrij en tegelijkertijd bewust te bewegen. ‘The moving body’ les dit seizoen bij Dansplaats Arnhem geeft de mogelijkheid om kennis te nemen van deze technieken om vervolgens je eigen creativiteit te ontdekken in jouw dans.

Eva BoerEva Boer is vierdejaars studente aan de Bacheloropleiding Docent Dans van ArtEZ in Arnhem. Eva verdiept zich graag in haar rol als maker en gaat binnen Dansplaats Arnhem aan de slag met het maken van een productie. In het maakproces staat de samenwerking tussen de docent en de danser voor haar centraal. Haar interesses liggen bij improvisatie, floorwork en physical dynamics.

Go Top