Docenten


 

Dieuwertje Hazeleger studeerde in 2017 af aan de ArtEZ Dansacademie. Na te zijn gestart in het amateurwerkveld met het geven van urban danslessen voelde Dieuwertje de behoefte zich ook te richten op het geven van jazz- en moderne lessen.  Op ArtEZ heeft Dieuwertje kennis gemaakt met de methode van Physical Dynamics, welke haar erg heeft geïnspireerd in het vormgeven van haar lessen. Het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, kracht en flow staat hierin centraal.

Naast het werken binnen verschillende dansscholen geeft Dieuwertje regelmatig workshops op middelbare scholen, is zij met de lerarenopleiding Nederlands gestart en heeft zij Stichting IMBEO opgericht samen met Lynn Gerrits. De stichting heeft als doel talentontwikkeling te stimuleren op plaatsen waar dit niet vanzelfsprekend is. Vanaf september 2017 geeft Dieuwertje de lessen ModernJazz en Modern bij Dansplaats Arnhem.

 

 

Minke Tettero studeerde in 2007 af aan de ArtEZ Dansacademie. Hierna heeft zij in binnen- en buitenlanverschillende trainingen gevolgd om zich verder te verdiepen in moderne dans en yoga.    

Momenteel geeft Minke les bij Dansplaats Arnhem en is zij werkzaam bij het DansLAB van ArtEZ Dansacademie. Daarnaast is Minke intensief betrokken bij de mbo/ hbo opleiding Dans Fast Track van het RijnIjssel i.s.m. ArtEZ. Hier geeft zij verschillende lessen en is zij werkzaam in de coördinatie van de opleiding.

Haar lessen typeren zich door energie en een organische bewegingsstijl. De danscombinaties dagen uit om groot en dynamisch door de ruimte te verplaatsen. Er is aandacht voor techniek, bewustwording van het lichaam en voor de eigenheid in dans om zodoende meer vrijheid en overgave in het bewegen te ontwikkelen.

 

 

 

 

Juliane Swillus is in 2009 afgestudeerd aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem voor de vakken modern, jazz, klassiek ballet en ADV. Sindsdien geeft Juliane les in het amateur veld en heeft ze zich de afgelopen jaren vooral verdiept in het geven van moderne- en jazzlessen.

 

Juliane volgt regelmatig workshops in het binnen- en buitenland om zich verder te verdiepen en om inspiratie op te doen. Hieronder vallen workshops in Londen, Frankrijk, New York, Chicago en Duitsland. Daarnaast geeft zij les op een middelbare school en verzorgt Juliane dansprojecten voor het middelbaar onderwijs met onder andere Jeugd danstheater Scapino.

 

Ook is Juliane bezig met een Pilates opleiding en volgt zij naast het geven van danslessen een studie voor interieurdesign.

 

 

 

 

 

 
 
Jonne Covers studeerde in 2014 af aan de ArtEZ Dansacademie, in de vakken klassiek, jazz, modern en ADV, aangevuld met een bijzonder grote interesse in muziek. Ze geeft momenteel lessen moderne dans en klassiek ballet bij verschillende dansscholen, ze geeft workshops in het voortgezet onderwijs en ze zal in het najaar aan studenten Docent Dans van ArtEZ een praktisch blok over de relatie tussen dans en muziek geven. Naast het lesgeven verdiept Jonne zich in choreograferen en het maken van dansfilms. Ze maakte onder andere een voorstelling samen met dansers en muzikanten van ArtEZ voor het Artseedz Festival in Zwolle en met een gedreven groep leerlingen produceerde ze een drietal dansfilms.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Noa Simons studeerde in 2004 af aan de EDDC (European Dance Development Center) ArtEZ bij de richting Dans-maker/choreografie. In en na haar studie heeft ze zichzelf verdiept in de vakken improvisatie, compositie, function anatomy en release technique. Sinds die tijd heeft ze voorstellingen gemaakt met professionals en amateur dansers waarbij het proces altijd een belangrijk en leerzaam doel is geweest.

Sinds een paar jaar geeft Noa ook lessen in modern, improvisatie en compositie bij de vooropleiding dans/ArtEZ en op Dans Fast Track RijnIJssel in Arnhem.

In haar lessen daagt Noa de 'movers' uit om vrij en tegelijkertijd bewust te bewegen. 'The moving body' les dit seizoen bij Dansplaats geeft de mogelijkheid om van deze technieken kennis te nemen om vervolgens je creativiteit te gebruiken in jou dans. 

 

 

Fotografie: Jasmine Wolf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over DPA en anderen die hierbij betrokken zijn? Klik dan door